slider 1 2017

 

 

EKSOTISKE DANSKERE fra Basta Planter

 

Villy Nielsen er pensioneret, men i høj grad stadig en passioneret gartner, med absolut forkærlighed for Rhododendron. Han har gennem årene lavet mange Rhododendron-krydsninger, med pollen og frø fra amerikanske hybrider, som så igen er blevet krydset. Det er måske grunden til, at hans sorter er mere spektakulære end vi er vant til. Blomsterne er ofte meget store, med nærmest tropiske farver.

Basta Planter har medvirket til at teste, formere og markedsføre hans sorter. I starten Rhododendron hybr. ’Villys Star’ (en kompakt plante med store gyldengule blomster), ’Villys Fascination’ og’ Villys Tropicana’. Senere er’ Villys Sorbet’ (storblomstret med rosa, gule og brune nuancer) og ’Villys Sol’ (meget store lysegule blomster) kommet til.

Et par af sorterne har Villy Nielsen opkaldt efter familiemedlemmer. Det gælder den kompakte og storblomstrede rosafarvede ’Karl Hansen’ og den meget farvemæssigt interessante ’Julius’.

’Julius’ har meget specielle blomster: Grundfarven er hvid og kanterne er mørkt blåviolette. Desuden har den en gyldengul ganetegning . Det er en farvesammensætning , vi ikke mindes at have set før.

Basta Planter har mange af Villy’s  krydsninger under afprøvning, og en gang imellem bliver nogle udbudt til salg. Hold øje med det, hvis du vil have noget helt usædvanligt at tilbyde dine kunder.

Collage Basta Planter

         'Julius'                                               'Karl Hansen'                                   'Villys sol'                                             'Villys Sorbet'                                   'Villys Star'

 

Stand nr. 3949

  


Opvarmning til foråret

 

Hos BGreen er de både glade for og stolte af, at de også i 2018 udstiller på Fagmessen, hvor de ikke mindst ser frem til for første gang at vise jer deres mange og spændende nyheder.

For eksempel har de en ny model af deres velkendte vandkande med, og farveskalaen er udvidet i forhold til tidligere – blandt andet med en super flot mat sort.

I får også mulighed for som de første at se nærmere på deres kraftige sortimentsudvidelse af patinerede krukker – BGreen glæder sig så meget til at vise dem frem.

Kom ind og få lidt tidlig forårsinspiration - de lover at være i forårshumør.

På gensyn til Fagmessen 2018!

 

BGreen collage 0102

 Stand nr. 3212

 


Champost præsenterer 4 nye produkter og en mobil salgsstander


Det går stærkt i den grønne branche, og det ses også hos Champost, som lancerer hele 4 nye produkter, som både henvender sig til hende med altankassen, den nørdede haveejer, til dem som gerne vil prøve noget nyt og dem, der foretrækker det naturlige.

Lanceringen sker på Fagmessen, hvor alle fra branchen er samlet. Et velvalgt tidspunkt for at træffe produktvalg til den kommende sæson.

Nu kan du så og prikle i Champost
Den store efterspørgsel på nye produkter har fået Champost til at udvikle en Så- og Priklejord. Produktet er udviklet i samarbejde med gartnerne hos TagTomat, som hører til på Nørrebro.

Søren Goul fortæller: ”Vi forventer os rigtig meget af det nye produkt. Jorden indeholder de værdier, som gælder for hele vores produktlinje, hvor de grønne fingre tager hensyn til miljøet, og lader planterne spire og gro i organiske materialer”. Jorden er selvfølgelig uden kunstgødning.

3 nye natursten i små sække
Champost har været på kig efter retrosten, som samtidig danner en smuk overflade. ”Vi har mærket en stor efterspørgsel på belægningssten i mere unikke nuancer samt sten i små sække”, siger Søren Goul. De tre nye produkter omfatter Natursten i hvid, som minder om kridtsten, Natursten i brun, der er runde og glatte. De to typer af natursten er hovedsageligt beregnet til indkørsler og stier. Den sidste natursten er mindre sten i grå nuance, som er smuk sammen med anden belægning.

Værs’go - Ny mobil salgsstander kan give planteskolerne mersalg
Champost er behjælpelig med mobil salgsstander, der kun fylder én palleplads, men rummer 5 varemunre. Salgsstanderen indeholder vækst-ler, som lægges i bunden af krukken, pottemuld til indendørs brug, spagnumfri krukkejord til udendørs potter og deko-bark som dekorativ topdække. Den nye Så- og Priklejord vil også være en del af sortimentet på standeren. Her finder kunden alle nødvendige produkter, som sikrer planten de bedste vækstbetingelser uden brug af kunstgødning og sprøjtegift.
Søren Goul fortæller: ”Det giver synergi at samle produkterne ét sted, den sparer palleplads i butikken, er en flot reklamesøjle for produkterne, og når kunderne skal plante i krukker undgår planteskolens personale at henvise til flere forskellige steder i butikken. Vigtigst er også, at det forhåbentlig kan give planteskolerne og havecentrene et mersalg, når produkterne er samlet et sted”.

  

Champost collage samlet

Stand nr. 3000


 

Frostsikker havedeco og brugskunst

 

E N Art kan igen præsentere de besøgende for mange nye frostsikre krukker, fugle, og meget andet.

Som noget nyt tilbyder de nu også en hel del brugskunst til særdeles gode priser, samt Florist glasvarer fra 5 op til 60 cm i højden.

De har også forud for messen brugt mange timer på at opdatere deres hjemmeside www.enart.dk, med de nye varer, samt lavet en mere overskueligt gruppeinddeling.

F.eks. Brugskunst, Dyr på bondegården, Frostsikre ugler, Souvenir artikler m.fl.

E N Art ser frem til at møde deres mange trofaste kunder, samt nye, på messen, for en snak omkring varer til den kommende sæson.

E N Art pakker stadig gerne mixpaller med netop de udvalgte krukkesæt, som hver enkelt kunde ønsker at få leveret af, til deres havecenter.

 

E N art collage

Stand nr. 4100


 

 tRE SKARPE FRA e. mARKER

 

GroGreen® Feed & Shine Roser
– NPK-bladgødning som sikrer at roserne holdes sunde og modstandsdygtige over for meldug, stråleplet og rust.

GroGreen Feed & Shine Roser er en specialudviklet mikronæringsgødning til alle typer roser (undtaget Rosa Rugosa-gruppen). Ved brug én gang om ugen sikres, at roserne holdes sunde og modstandsdygtige over for bladsvampe som fx rust, meldug og stråleplet.

Indeholder mikronæringsstoffer, tang, planteolierne tea tree, nellike og citronelle samt afspændingsmiddel, som hjælper optagelsen i bladet.

GroGreen Feed & Shine er det ekstra tilskud, der sammen med organisk rosengødning sikrer, at roserne hele tiden trives optimalt.

GroGreen Lawn Sand Plæne Kur
GroGreen Lawn Sand Plæne Kur er en mineralsk NP-gødning med jern (Fe) og svovl (S), som modvirker triste og forårstrætte græsplæner. Produktet er specialudviklet til at styrke græsplænens vækst og farve hele året.

GroGreen Lawn Sand Plæne Kur giver ganske enkelt en friskere, sundere og tæt plæne fuld af græs. Granulatet indeholder en række plantenæringsstoffer, som arbejder sammen for at pleje græsplænen og styrke græssets vækst. Kvælstof (N) styrker græsset. Jern og svovl giver plænen en sund grøn farve.

GroGreen Lawn Sand Plæne Kur indeholder også tang og Fosfor (P), hvilket stimulerer græssets celledeling og roddannelse, samt forbedrer græssets vækst og sundhed.

Osmo Biologisk Plante Aktivator
100 % organisk gødning med humusstoffer, tang, Mykorrhiza og bakterier – godkendt til økologisk dyrkning

Osmo Bio Plante AKTIVATOR medvirker til, at den naturlige biologi i din jord fortsat er optimal, da den øger antallet af gavnlige svampe og bakterier i jorden. Når der er masser af liv i din jord, hindres mange af planternes sygdomme og skadedyr, fordi planterne holdes i optimal kondition. Produktet er en helt unik blanding af organiske næringsstoffer, tang, organiske humuspartikler og en solid pakke med Mykorrhiza-svampe samt mikroorganismerne Bacillus sp. og Azospirillium sp. Osmo Bio Plante AKTIVATOR er miljøvenligt og bæredygtigt. Alle ingredienser er godkendt til økologisk produktion.

E Marker collage

Stand nr. 3728


 

Weibull Danmark har nyt til græs, hæk og tager kampen op mod snegle

Weibulls Perfekt Græs plus
Flydende Gødning til græsplænen som man vander ud med vandslangen. Giver hurtigt græsset en fin mørkegrøn farve, forbedre evne til at overvintre, giver en stærk græsplæne og modstandskræft mod sygdomme samt øget vækstkraft.

NPK 20-0-4,4

Weibulls Perfekt Hæk plus
Perfekt Hæk plus, er svensk produceret gødning til hækken. Giver en tæt grøn, frisk samt stærkere hæk. Passer til aalle hække som ikke har specielle behov eks.vis ekstra kalk eller surbund

NPK 10-1-2

Weibulls Snegle barriere:
Holder sneglen ude af bedet. Snegle barriere er patenteret, produceret i transparent UV-stabiliseret genavendeligt PET. Kan bruges i flere sæsoner, enkel at montere og Introduktionsfil via QR kode.

Roundup Performance:
Klar til brug produkt, med synlig effekt efter 6 timer!

Substral snegle middel:
Effektiv mod snegle.

 

Econova collage 

Stand nr. 3501

  


 

SÅDAN BLIVER DU FRI FOR ORM I DINE HJEMMEDYRKEDE ÆBLER, PÆRER OG BLOMMER

EC0style introducerer deres nye viklerfælder, der sikrer ormefri frugt.

Hvis vi skal være helt korrekte, så er det jo faktisk ikke orm, der ødelægger din frugt. Det er larver udklækket af æg fra det sommerfuglelignende insekt, vikleren. Larverne finder vej ind til frugtens kerne, hvor de spiser løs af frugten inde fra.
Med OrmeFri viklerfælder forebygges ormeangreb i æbler, pærer og blommer. Fælderne fortæller dig, om et angreb på din frugt i haven er på vej. Så kan du nå at gøre noget ved det, inden larverne har spist alle dine lækre æbler, pærer og blommer.


Hvordan virker ECOstyle’s viklerfælder?
Sæt en viklerfælde op i dit æble-, pære-, eller blommetræ. Vær opmærksom på at der er forskellige typer af viklere og at de tiltrækkes af forskellige feromoner. OrmeFri viklerfælde til blommer og OrmeFri viklerfælde til æbler og pærer. 


Fælden indeholder et feromon, et kønsduftstof, som lokker viklerne (hannerne) hen til fælden. Når viklerne flyver ind i fælden, hænger de fast på fældens klisterplade og kan ikke komme fri. Du kan nu nemt se, om dit frugttræ er angrebet af viklere og reagere, inden viklernes larver spiser af din frugt.

Helt uden brug af gift.

 

Ecostyle collage

Stand nr. 3312


 

HORNUM nyheder fra FAUSOL

HORNUM® Kyllingegødning
HORNUM® Kyllingegødning er en langtidsvirkende naturgødning helt uden tilsætningsstoffer. Gødningen er granuleret og pakket i en praktisk 5 liters spand. Gødningen er rig på naturlig mikronæring og er godkendt til økologisk dyrkning.

HORNUM® Palmegødning
Den populære gødningsserie med flydende gødning i de praktiske 350 ml flasker har fået et nyt medlem i familien med den nye Palmegødning. HORNUM® Palmegødning er en næringsblanding specielt sammensat til tropiske palmeplanter og bredbladsplanter.

Naturlig og miljøvenlig jordforbedring fra HORNUM®
I starten af 2018 introducerer HORNUM® 2 nye 5 liters spande med hhv. vermiculite og perlite. Perlite gør jorden mere porøs og luftig og sikre planten et veletableret rodnet på kortere tid. Vermiculite absorberer vand og næringsstoffer, som frigives igen når planten har behov for det. Kombineret giver disse 2 produkter optimale betingelser for frøenes spireevne og forgreningen af plantens rødder.

HORNUM® Gødningsdrys
HORNUM® Gødningsdrys er en smart gødning til indendørs planter, terrasse, balkon og haven. De små gødningskugle drysses blot på jorden rundt om planten og gødningen har en langtidsvirkende effekt i helt op til 6 måneder. Gødningen er velegnet til alle grønne og blomstrende planter og giver en sund, styrkende vækst og flotte blomster.

HORNUM® Gødning til opblanding
Den originale HORNUM® Gødning koncentrat til opblanding er blevet videreudviklet, så den nu er endnu nemmere at blande op. Mikronæring er nu i pulverform og er kombineret med makronæringssofferne i én pose, hvilket giver den fordel at forbrugeren ikke behøves at blande hele koncentratet på én gang. Det er den helt unikke sammensætning af makronæringstoffer der er hele hemmeligheden bag den originale HORNUM® Gødning.

Fausol collage 

Stand nr. 3341

 


 

Floralabel med hængesløjfer, der giver maximum effekt og er lette at påsætte

Gartnerier og havecentre har i mange år brugt sløjfeetiketter og hængetiketter til at mærke og sælge deres planter. Nu har Floralabel kombineret det bedste af de to etikettyper, som giver en række fordele:

  • Større etiketareal til at præsentere og sælge planterne
  • Let påsætning som sløjfer
  • Besparelse af tid og penge, da hverken pinde eller elastikker behøves

Hængesløjferne er i dag tilgængelige i størrelsen 66 x 298 mm, men kan laves i andre størrelser efter ønske.

Besøg Floralabels på Fagmessen i Odense for prøver og mere information.

 

Floralabel collage

Stand nr. 3512

 


 

Stand 3541

Fra Gunnar Christensens Planteskole præsenteres blandt andet…

 

                                                 

Silkepæon PAEONIA ’CORAL SUNSET’ 
Tidligt blomstrende pæon med store koralfarvede halvfyldte blomster med mørkerosa toner.
Søster til kendissen ’Coral Charme’.
Højde: 60-70 cm høj. 

Velegnet til afskæring.

 Paeonia Coral Sunset2 Copyright 595Copyright: Spijker, Hillegom, Holland 

 

 

Nellikerod GEUM ’SCARLET TEMPEST’ 
Ca. 40 cm lav tueformet staude med friskgrønne blade.
Blomstrer i maj-september med små abrikos-røde halvfyldte blomster.
Sol til halvskygge. Velegnet til krukker.

Forhandles i 3 liter.


Geum Scarlet Tempest 1 allplant595 

   MISCANTHUS sinensis ’RED CLOUD’ 

Særdeles flot græs med kompakt vækst på ca. 1 m. med let overhængende og smalle mørkegrønne blade.
Elegante, rødlilla silkebløde aks i sensommeren.

Forhandles i 5 liter.

 Miscanthus Red Cloud 3 gasa 595
   SAMBUCUS nigra ’HARLEQUIN’

’Harlequin’ er en ny svensk sort af almindelig hyld med brogede blade.
Den bliver 1,5 m høj og næsten lige så bred. Hvide blomsterskærme i juni, der efterfølges af sorte bær i september.
Er særdeles velegnet som kontrastplante til mørkbladede buske og stauder, som er meget populære i disse år.
Er en fuldt hårdfør, robust og stabil ny sort.

Sambucus Harlequin550x550
  Diervilla splendens 'DIVA'(R)

Denne dejlige plante fik guld ved Plantarium i 2017.
En fantastisk bunddækkende plante, testet i Canada i 35 minusgrader. 
Løvet forbliver mørkt fra forår til efterår, og bliver endnu mere intens i farven frem mod løvfald.

 Diervilla Diva 037 595

 Stand nr. 3541

 

 


 

My Little Christmastree 

 

 

MyLittleChristmastree 595- et helt nyt product fra DanRoses…

Med det lille charmerende juletræ i potte kan man skabe sin helt egen julestemning – selv i det mindste rum… Træet kan sættes indenfor lang tid før jul og nålene falder ikke af! Skal selvfølgelig vandes efter behov. Pynt træet og sæt det på julebordet, lad børnene få deres eget træ – eller… kun fantasien sætter grænser. Efter jul kan man plante træet ud i haven og med tiden vil det blive til et stort træ – en ren win-win !
Træet kan også plantes direkte i en krukke udendørs og stilles på terrassen, på altanen, i forhaven 
eller ved fordøren – og byde gæsterne velkommen!

 


Flower Circus® haveroser

I 2018 bringer DanRoses en ny hvid sort ind i serien - Iceberg Flower Circus – som de glæder sig til at kunne præsentere på kommende messer.    Iceberg FlowerCircus Miljo 595
Flower Circus® roserne velegnede til udplantning i krukker eller direkte ud i haven eller rosenbedet.
Flower Circus® roserne er meget blomsterrige, og blomstrer hele sommeren og efteråret indtil frosten sætter ind.
Forædler er Kordes fra Tyskland.

 

 

 

 

 

Sweet Home Roses®

En anden serie af sunde haveroser er serien Sweet Home Roses – forædlet af den Danske rosendronning Rosa Eskelund.  SweetWinner SweetHomeRoses 595
Fra denne serie kan Højgaard Planteskole her på Fagmessen for Havecentre præsentere en nyhed Sweet Winner TM.
En ny pink med et væld af blomster og en skøn duft.

 

 

 

Lidt om DanRoses…

Med rødder i en lang og traditionsrig produktion af okulerede barrodsroser på friland, opstod muligheden for at gå et skridt videre og det blev starten på DanRoses.

I væksthuse drives de okulerede, pottede roser frem så de kan leveres ude i butikkerne fra tidligt forår og til hen midt på sommeren.

Mere end 25 år med produktion af roser egnet til drivning under glas, har givet DanRoses en erfaring med at udvælge sorter, der er velegnet til denne produktion.

Den daglige ledelse, produktion og salg varetages af Chris Andersen.

Roserne afløses af My little Christmastree, som havde debut på markedet i efteråret 2017. De små juletræer har fået en pæn modtagelse, som forbrugeren kan få glæde af både inde og ude – eller skal man sige først inde og så ude? 

Stand nr. 4432

 


 

Khannas med unikt håndlavet brugskunst

 

Grundlæggeren Shailendra Khannas ønskede at bruge sin indiske oprindelse og kendskab til landet. Det startede for 10 år siden som en hobby, men er siden vokset til en forretning, der leverer tilbehør til haven og boligen i både Danmark, Sverige, Norge og Tyskland.

De primære produkter er potter og skjulere lavet i metal. Denne produktgruppe er vokset med et stort udvalg, og desuden suppleret med et bredt udvalg i glas, træ og keramik.

Det er Khannas forretningsfilosofi, at priserne skal være overkommelige og konkurrencedygtige. Det opnås ved at handle direkte med producenten, og der er ingen kunder, der er for små eller store.

Hos Khannas kan du få rå og rustikke produkter med vintage finish og patina.

Khannas collage

Stand nr. 3328

  


 

Nyheder fra Majland Stauder

ACHILLEA m. Little Moonshine

Røllike ACHILLEA mil. ’Little Moonshine’®

Sorten har en flot ren gul blomsterfarvre og kompakt vækst.
Placeres gerne i fuld sol. Bliver 40 cm høj og blomstrer i juni – august.
God til afskæring. Tiltrækker insekter.

 

 

 

 

ACONITUM h. Purple Sparrow

Stormhat ACONITUM hyb. ’Purple Sparrow’® 

Ny sort med spændende lille blomst, der er mindre, end de kendte sorter. Egner sig bl.a. godt til den naturlige have.
Placeres i sol eller halvskygge, bliver ca. 60 cm høj og blomstrer maj – juli.
En god biplante.

AGAPANTHUS h. Northern Star 1

Skærmlilje AGAPANTHUS hyb. ’Northern Star’®
Flot kobberblå med tydelig hvid stribe i blomsten. Bladene er grønne og når en højde på 60-75 cm. Placeres i fuld sol på beskyttet voksested.

Geranium psilostemon Matu vu 3

 

Storkenæb GERANIUM psilostemon ’J. S. Matu Vu’®
En ny sort, der er mere kompakt en arten. Den får store lillarosa blomster med mørkt øje.
40 cm høj og placering i fuld sol eller halvskygge.

 

 

LEUCANTHEMUM sup. Victorian Secret

Kæmpemargerit LEUCANTHEMUM superbum ’Victorian Secret’®

Ny halv- til helfyldt blomst af rent hvide frynsede kronblade og gult øje. Kompakt vækstform, der gør den velegnet til krukker. God til afskæring. Tiltrækker sommerfugle.

PENNISETUM a.J.S.Jommenik

Lampepudsergræs, PENNISETUM a. ’J. S. Jommenik’®

Lysende limegrøn flot prydgræs. En rigtig ”se mig” græs, der er velfungerende som solitær plante i krukker, forhaver og mindre bede.

Stand nr. 4141

 


 

Ny Mobil Hæk med vandingssystem fra PRIMA FÆRDIG HÆK®


Mobil Hæk gør det muligt at forvandle den klassiske 
stationære hæk til en dynamisk flytbar hækløsning, der både 
skaber funktionelt privatliv og smuk, grøn afskærmning fra 
dag ét. Mobil Hæk er en unik rumdeler og den hurtige vej til 
elegante rammer og effektiv vindafskærmning på terrassen.

Mølleg collage 01

Vandingssystem - Så let er det

Som noget nyt er Møllegårdens Planteskole begyndt at producere deres PRIMA FÆRDIG

CAFEKASSE® med vandingssystem.  Med vandingssystem slipper du

for at skulle vande dine cafékasser så ofte. Det eneste du skal

gøre er, at fylde vand i beholderen en gang i mellem, og så passer

planterne mere eller mindre sig selv.

Mølleg collage 02

Vandingssystemet består af en plade med en masse små rør, som

er der, hvor planterne kan suge vandet op fra. Derudover består

den også af et langt rør, som er det rør, hvor påfyldning af vandet

sker. Dette rør er også det, som du bruger til at styre hvor meget

vand, der skal i posen.

Mølleg collage 03

Vandingssystemet ligger under planterne, så det er dermed ikke

synligt, på nær det rør, hvor vandet skal hældes i.

Mølleg collage 04

Stand nr. 3036


Stand 4305

NHS Nordic viser deres store program af elektriske terrassevarmere

 NHS terrassevarmer

Største og bredeste program i elektriske terrassevarmere i Skandinavien.

Glem den besværlige gasvarmer, som ikke vil tænde, løber tør for gas, er dyr i drift og en belastning for miljøet.

F.eks deres UFO hængemodel med 2000 watt halogen rør, fjernbetjening og LED lys til at oplyse bordet.

 

 

Eller

Mini drivhuse i mange afskygninger, til kapillærkasser, pallerammer, fritstående, Walk In m.m.

NHS drivhus collage

 

STAND NR. 4305


 

To nye planter hos Nygaards Planteskole navngives på messen

 

Nyhed! Ny Prunus laurocerasus  Nygaard ny prunus

Denne nye prunus blev fundet i 2002 bagved Bistrup Planteskole som frøplante.
Den blev pottet op og i 2006 blev den plantet ud i en have i Kalundborg, hvor den står den dag i dag.
Den har lige fra start vist sig at være utrolig hårdfør og har aldrig haft vinterskader.

Den har en opretstående bred vækst og bladene er brede pilformede med en flot friskgrøn farve.
Da den har vist sig at være særlig hårdfør, vil den egne sig rigtig godt til hæk, men også som solitær plante i en krukke eller i havens bede.

Nygaards Planteskole har afprøvet den på marken i en årrække, og har nu salgsplanter klar af denne nye spændende Prunus, der bliver navngivet på messen.

 

 

 

 

Ny type af Buxus microphylla ’Faulkner’Nygaard ny buxus

Hos Nygaards Planteskole fandt de for nogen år siden en helt speciel buksbom imellem deres almindelige ’Faulkner’.
De syntes, at den var noget særligt og valgte derfor at tage stiklinger af den og afprøve den.
Den har vist sig at være ligeså hårdfør og ligeså grøn som almindelig ’Faulkner’, men dens helt særlige kendetegn er, at den har meget små runde blade, hvilket adskiller den. Den vil gøre sig rigtig flot i krukker eller som smuk stedsegrøn kontrastplante til havens bede.

Den nye ’Faulkner’ vil få sit navn på messen.

 

 

 

 

Prunus laur. 'ANI' Nyheds hos Nygaards PlanteskoleNygaard Prunus Ani

Prunus laur. ’Ani’ gør sig særlig ved sin flotte friskgrønne farve og mørkerøde nye skud. Den har en bred og kompakt vækst, bliver ca. 1,5 m høj og 1 m bred.

Den blomstrer i april måned med små hvide blomster. Den er meget hårdfør og vokser i almindelig havejord.  

Den er velegnet i krukker, som solitær til havens bede, samt til hæk og pur.

 

 

 

Taxus bacc. ”Brande Select” (N) PBR ~ 'TANY0109'Nygaard Taxus brande Select

Denne nye taks er i sin tid udvalgt af Jørgen Gregersen fra Sakariassens Planteskole i Hedensted. Han opformerede den og lavede en prøveplantning af den i Brande.

Da Sakariassens Planteskole lukkede, overtog Nygaards Planteskole varelageret og dermed også denne taks, som de også fandt speciel.
Den blev igennem 4 år afprøvet af det Europæiske Varemærkebeskyttelses Udvalg, og blev vurderet til at være en værdifuld ny sort.
Denne Taxus bacc. har en meget ensartet tæt forgrening og opret vækst og forbliver flot mørkegrøn hele året.
Den er meget skygge- og vindtolerant og tåler kraftig beskæring.
Dens grene er meget sprøde, hvilket gør den meget nem at beskære og forme, og derfor er den især velegnet til hæk.

Hos Nygaards Planteskole er de glade og stolte over, at den har opnået en nyhedsregistrering og -beskyttelse.
En europæisk nyhedsregistrering er kundens garanti for, at planter solgt med det nye navn, alle er genetisk ens, og dermed har de egenskaber, der er beskrevet ovenfor.

Planten er navngivet med udgangspunkt i det sted, hvor Jørgen Gregersen lavede en prøveplantning af den.
Derfor kom den til at hedde Taxus bacc. ”Brande Select” (N) PBR ~ 'TANY0109'. 

Flotte Fyldet Hibiscus

Hos Nygaards Planteskole har de taget flotte fyldte Hibiscus ind i vores sortiment.
Hibiscus har længe været en populær plante, men vi synes det er tid til at forny sortimentet.
De sorter de har valgt, er alle fyldte og med en speciel farve. De bliver alle 2 – 3 m høje og ca. 1 – 1,5 m brede. Husk at plante i fuld sol på beskyttet plads i god veldrænet havejord.

HIBISCUS SYR. 'DUC DE BRABANT'
Stor fyldt rødviolet blomst i august-september.

HIBISCUS SYR. 'FREEDOM'
Store fyldte rosa blomster i august- september.

HIBISCUS SYR. 'FRENCH CABARET'® PURPLE
Store fyldte lilla blomster i august- september.

HIBISCUS SYR. 'FRENCH CABARET'® RED
Store fyldte røde blomster i august- september.

Nyggard collage Hibiscus

Stand nr. 3144

 


 

NYHEDER FRA PINDSTRUP

 

Pindstrup web krukkemuld

Pindstrup Gartnerens Krukkemuld, 50 L 

Et unikt produkt som er udviklet specielt til krukker.

Giver flotte planter og flere blomster i hele vækstsæsonen.

Mulden består af grov sphagnum med 30% Forest Gold tilsat langtidsvirkende gødning til 6 mdr.

 

 

Grow Home BucketPindstrup plantespand web

Grow Home Bucket er et nyt og nemt minidrivhus til at dyrke fx kartofler, gulerødder, peberrod og krydderurter.

Den er perfekt som en lille køkkenhave – uanset om den er placeret på altanen eller terrassen uden for huset.

 

Forest gold logo cmyk

Forest Gold – en nyhed i Pindstrups hobbyserie 2018

Forest Gold er udviklet til professionelle gartnere og bruges i gartnerier i hele verden. Det består af naturlige træfibre, som fremstilles af FSC-certificerede træchips, der dampes under høje temperaturer og derefter vrides fra hinanden. Træfibrene er nu 10-20 mm lange og blandes med lidt sphagnum for at blive lagerstabilt. Der er dermed ingen kemi involveret i processen. Forest Gold kan bruges til økologisk dyrkning.

Gartnerens Krukkemuld – en af Pindstrups nyheder i 2018-sæsonen – indeholder grov sphagnum og 30 % Forest Gold. Mulden er testet hos professionelle gartnere med meget positive resultater. Indholdet af Forest Gold sikrer optimale luftforhold for rødderne og giver et godt dræn, så risikoen for overvanding er mindre. Røddernes udvikling bliver styrket – og dermed plantens vækst.

 

 

Stand nr. 3008

 


 

Plantasia med gamle kendinger og nyheder

Se de gammelkendte wiskeytønder og de lidt nyere Fiddlehead Fairy Garden figurer.

Plantasia byder desuden på nye plantetønder i russisk birk, der består af et sæt i tre størrelser Ø40/50/60 cm og en højde på 30 cm.

Som noget nye kan du se forskellige metalfugle; traner, hejrer, påfugle i størrelser op til 115 cm.

 Plantasia collage

Stand nr. 3712

 


 W.E.T by Pot Olé med mange spændende potter

 Pot Ole collage

POT OLÉ kommer nu med endnu mere rustikke genbrugspotter (fra gartnerier) samt nye lyse rustikke pastelfarver til det kommende forår. Færdigpakket i salgsklare displays. Nu har Pot Olé 6 forskellige displayløsninger fra 6 cm til 25 cm i rustik natur, brun og de nævnte pastelfarver.

De store populære terracottapotter fortsætter i natur, nye whitewash samt antik, dust green og i rustfarver på forskellige mix-paller.

Pot Olé er i gang med en større og interessant udvikling med produkter, personale og kapacitet – hvor lagerforholdene udvides væsentligt – således at servicegraden er i top – med hurtige leveringer især af de kendte standardvarer.

W.E.T. vandingsbakker til CC containeren og paller kører nu på 12. år og Pot Olé har fuldt sortiment.

Stand nr. 4000 

 


 

Zink nyheder fra Rønhoff

 

Rønhoff collage

Rønhoff viser bl.a. deres nye serier af skjulere i zink. Den rillede overflade giver skjulerne et helt specielt rustikt look.

 

Stand nr. 3323

 


 

Nye tiltag hos StrøjerPlant I/S

 StrøjerPlant collage

Hos Strøjerplant I/S er de ved at udvide sortimentet på solitærtræer og -buske i container, primært af arter som egner sig til små haver. Størrelserne på træer er fra stammeomfang 8-10 til 12-14 enten som højstammet eller som stambusk. Træerne er stadigvæk nemme at håndtere i havecenteret.

StrøjerPlant inviterer til en tur i Planteskolen, hvor man måske finder træer, som du ikke vidste, du havde behov for. Det kunne f.eks. være:

Magnolia som enstammet træ:

Magnolia brook. ’Yellow Bird’

Magnolia loebneri ’Merrill’

Magnolia sieboldii

Magnolia ’Susan’

Pyrus sal. ’Pendula’ – Pilebladet Pære

Bundpodet solitærtræ i container el. med klump

eller på stammehøjder fra 80 cm til 220 cm

Larix kaempferi -Japansk Lærk

Larix decidua- Europæisk Lærk

Fra 125 cm til 250 cm

Stand nr. 3201

 


 

Zu Jeddeloh med nyt i den populære Brazelberry serie

 

 

NYHED: BERRY BUX® Vaccinium angustifolium

Navnet siger sig selv: På løv og vækst ser man stort set ingen forskel fra denne kompakte Vaccinium angustifolium over til Buxus, let at forveksle -  men denne BERRY BUX® har mange store fordele:

Talrige lækre blåbær lige til at spise! Mængden af høstede bær på en 6 liters plante var enorm, ca. 1200 stk., plukket i planteskolens testhave. Så udover at være en flot Buxbom-figur udplantet i have eller krukke, er der også masse af Vitaminer bl.a. C-vitaminer, kalium og antioxidanter.

Modner: Juli til august 

Bær: Størrelse S med klassisk smag af vilde blåbær 

Højde: Busk 50-60 cm

Løv: Forår og efterår

 

zu jeddeloh collage

 

Stand nr. 3717

 


  

 

About the fair

The Trade Fair is a closed shopping fair for garden centres, larger flower shops and handicraft shops in Denmark and other Nordic countries.

Arranged by

The Danish Garden Centre Association
T. +45 66 17 44 89
E. info@danskehavecentre.dk
W. www.danskehavecentre.dk

Exhibition contact

Odense Congress Center
T. +45 65 56 02 87
E. stj@ose.dk
W. www.occ.dk