• images/stories/header/novdec/left/Koreaaedelgran.jpg
 • images/stories/header/novdec/left/DSC_1882.jpg
 • images/stories/header/novdec/left/Untitled-2.jpg
 • images/stories/header/novdec/left/Vintersnebolle.jpg
 • images/stories/header/novdec/left/Untitled-3.jpg
 • images/stories/header/novdec/left/DSC_2318.jpg
 • images/stories/header/novdec/center/DSC_1307.jpg
 • images/stories/header/novdec/center/1099786_79415468.jpg
 • images/stories/header/novdec/center/DSC_0679.jpg
 • images/stories/header/novdec/center/1564648587-1564648588-org.jpg
 • images/stories/header/novdec/center/1127458_98077040.jpg
 • images/stories/header/novdec/center/DSC_1314.jpg
 • images/stories/header/novdec/right/HC02.jpg
 • images/stories/header/novdec/right/HC01.jpg
 • images/stories/header/novdec/right/HC03.jpg
 • images/stories/header/novdec/right/HC06.jpg
 • images/stories/header/novdec/right/HC04.jpg

Find det nærmeste havecenter

Hos vores medlemmer kan du være sikker på et stort udvalg af planter i høj kvalitet, spændende tilbehør til hus og have, specialiteter og nyheder – ledsaget af gode råd og udsøgt service af fagfolk.


Klik her for at søge efter dit nærmeste havecenter.


24. februar 2016

IPM Essen er vinterens mødested for hele den grønne branche

I dagene fra d. 26. – 29. januar nåede de 1.588 (1.604 i 2015) udstillere fra 49 forskellige nationer at få besøg af 57.200 (56.500 i 2015) besøgende, og potentielle kunder må der have være mange af, for 78% af de besøgende kategoriseres som ”beslutningstagere”.

 

ipm essen 2016 oversigt
Hele 64% af IPM Essens udstillere er ikke-tyskere og 40% af de besøgende kommer også fra udlandet, hvilket bringer messen op på et internationalt højt niveau. Det ses især på de ”lande stande”, som i stigende grad finder sted. For første gang var hele 20 lande repræsenteret med flere udstillere under samme flag. Guatemala var med for første gang, mens lande som: Danmark, Belgien, Costa Rica, Holland, Israel, Italien, Portugal, Polen, Spanien, Sri Lanka, Sydkorea, Tyrkiet, Ungarn og USA har været med flere gange.


ipm essen 2016 blomsterhav 

Innovation med stor succes
En af messens aktiviteter, der siden 2008 har være et fast indslag, er konkurrencen om at vinde den bedste innovative nyhed. Konkurrencen er delt op i otte kategorier, og i år var antallet rekordhøjt. Hele 76 forskellige innovative planter eller koncepter fra 33 forskellige udstillere var tilmeldt ”IPM Innovations 2016”.

Spring-Flowering Plants
Primula filchnerae x Primula praenitens ‘Thirtyone’ fra Cultivaris. Utrolig lang blomstringstid fra tidlig forår og langt ind i sommeren. Store enkelte blomster gør planten unik. Kan ikke kun anvendes som forårsblomst, men også som blomstrende stueplante.

Bedding and Balcony Plants
Begonia hybrid ‘First Kiss’ fra Dümmen Orange. Ualmindelig flot serie af begonia indeholder bl.a. ’First Kiss’ og er en kompakt sort, hvor kontrasten mellem de mørkegrønne blade og de smukke abrikosfarvede blomster har stor virkning. Mange skud, stor blomstring, lille pasning. Både til krukker, men også som udplantningsplante i det offentlige rum.

Tub Plants
Mandeville x sanderi DIAMANTINA® ‘Orange Coral’ fra D.H.M. Innovation i Frankrig. En ny farve blandt de trendy Mandeville. Abrikosorange er en helt ny farve til planten med filigran blade og nydelige blomster. Netop aktuel til det moderne havedesign. En nem plante med blomstring på et tidligt tidspunkt, og blomster, der klarer solens stråler uden at falme.

Flowering House Plants
Oerstedella centrandenia ‘Panama Orchid’ fra Hassinger i Wiesbaden. Med denne nye orkidé har Panama Orchids udvidet deres sortiment af klassiske orkidéer med en ægte ”eye-catcher”. Den får mange blomster, der blomstrer længe. Kombinationen af de klare blomsterfarver og de bambuslignende blade puster liv i orkidésalget.

Green House Plants
Sanseveria hybrid Sansiam® Kichaka® ‘SUPSAM1401’ fra Suphachadiwong Orchids i Thailand. En typisk livsstilsplante, der er ideel, når lokaler med interiør skal udsmykkes. Lavt pasningsniveau med vanding hver anden uge. Denne Sanseveria er desuden mere grendelt og busket i udseende, end de sorter, der allerede er på markedet.

Cut Flowers
Vanda Jones ex R. Br Kanchana® Angelite ‘SPCDW1405’ fra Suphachadiwong Orcids i Thailand. Opsigtsvækkende orkidé med store noble blomster, der har et eksotisk look. Farven er blåviolet og blomsterne har et marmoragtigt udseende. Oplagt som gave.

Woody Plants
Vaccinium corymbosum BrazelBerries® fra zu Jeddeloh. En speciel blåbær, der kan anvendes på mange forskellige måder. Flotte planter, der sagtens kan plantes i krukker til terrassen, hvor man kan plukke frugterne. Planten er utrolig kompakt og ligner nærmest en bowling kugle. Bladene er sunde, grønne og får flotte høstfarver. En ny frugtbusk, der følges op af et varemærke med tilhørende stærk markedsføring.

Special Prize
Dommerne besluttede, at Hydrangea macrophylla Frisbee® Hot Pink og Caipirinha®, der kommer fra Hydrangea Breeders Association, skulle have messens specielle pris. En ære til det store krydsningsarbejde, der har resulteret i et flot produkt med unikke sorter. Den tallerkenformede Frisbee® har store blomster, der lyser med intens farve. Blomsterne på Caipirinha® er noble og meget trendy med de grøn-hvide blomster. 

ipm essen 2016 special prizeNæste års Messe Essen er d. 24. – 27. januar 2017
91% af de besøgende og 96% af udstillerne har allerede tilkendegivet, at de højst sandsynligt vender tilbage til messen. Læs mere på www.ipm-essen.de.